اسهال و استفراغ شديد، خشکي و چروکيدگي پوست، تشنگي، گرفتگي عضلات، خوابآلودگي و در نهايت مرگ از عوارض اين بيماري است.
اين بيماري که سال گذشته 57 مورد و در سال 86، 24 مورد مبتلا در ايران داشته است، بنابر گزارشهاي رسيده در سال جاري تا کنون بيش از 100 نفر را مبتلا و چهار نفر را قرباني کرده است.
استانهاي تهران، قم و هرمزگان بيشترين آمار مبتلايان وبا را به خود اختصاص دادهاند. اين بيماري در کشورهاي همسايه ايران به شدت شيوع يافته و رئيس مرکز مديدريت بيماريهاي وزارت بهداشت 11 مرداد ماه جاري در حالي که آمار مبتلايان به وبا در کشور هنوز 24 نفر بود، اعلام کرد نيمي از بيماران به طور غيرقانوني از مرزهاي پاکستان و افغانستان وارد کشور شده اند و بقيه نيز بر اثر تماس مبتلا شده اند.
البته عليرغم تعداد مبتلايان به وبا، مقامات وزارت بهداشت ايران اعلام کرده اند که تاکنون هيچ گزارشي دال بر آلودگي منابع آب آشاميدني کشور بدست نيامده، اما وزارت نيرو اقدام به تشديد کنترل بر منابع آب آشاميدني ايران کرده است. وزارت بهداشت ايران نيز اعلام کرده است که کنترل و نظارت بر توزيع کنندگان مواد غذايي و رستورانها را افزايش داده است.
همچنين وزارت بهداشت ايران با توجه به شرايط موجود اقدام به انتشار توصيههايي به شهروندان ايراني نظير عدم مصرف آب ناسالم و شستشوي دقيق سبزيجات و مواد خوراکي و استفاده از آب بطري کرده و از آنان خواسته است تا حداکثر دقت را براي پيشگيري از اين بيماري به عمل آورند.
با توجه به گرماي هوا و همچنين فصل مسافرت هاي تابستاني، احتمال ابتلاء به اين بيماري در بين مسافران، نگرانيهاي وزارت بهداشت را نيز افزون کرده است. در نتيجه طي بيانيهاي، از مردم خواسته است که در حين مسافرت از استفاده از يخهايي که عمدتاً توسط دستفروشها در کنار جادهها به فروش ميرسد، خودداري کرده و حتماً از آب جوشيده استفاده کنند.
با توجه به اينکه بيماري وبا واکسن ندارد، تأمين آب از دست رفتۀ بدن در اثر اسهال شديد ناشي از اين بيماري اولين اقدام براي درمان است. به همين دليل، وزرات بهداشت در اين بيانيه از مردم خواسته است به محض بروز نشانههاي مشکوک به اين بيماري، به مراکز درماني مراجعه کنند./100
انتهای پیام/